Bezoekers

Het festival is bestemd voor iedereen, jong en oud. De toegang is gratis. 

 

Mission Statement

 

Het verstrekken van informatie en voorlichting aan eenieder over duurzaam, biologisch en/of ecologisch verantwoord voedsel, drank , producten en diensten uit de regio en daarbuiten. Voedsel en drank kunnen worden geproefd en gekocht, producten en diensten kunnen worden geprobeerd. Alles in een inspirerende omgeving met een laagdrempelige toegang.

 

Waarom dit festival?

De laatste jaren is er veel te doen over ons eten in negatieve zin. Ziekteveroorzaker, obesitas, dioxine schandalen, CO2 uitstoot, overbevissing, de industriële schaal van productie, dieronvriendelijkheid, het gebruik van gif, voedseltoevoegingen, enz. Het zijn allemaal zaken die ervoor zorg(d)en dat consumenten bewuster (zijn) gaan eten. Zo zit de verkoop van biologische producten al jarenlang in de lift. Dat is mooi, maar er is nog steeds een grote behoefte aan informatie. Informatie die door de industrie niet wordt aangereikt. De fabrikanten van koekjes, chips, frisdranken, enz., enz. stoppen nog van alles in hun producten wat u en ik wellicht beter niet kunnen eten. Maar ook informatie over het behandelen van voedsel, vergeten producten, rassen, teeltwijze en dergelijke. 
Naast informatie over ons voedsel is er ook veel te vinden over bijvoorbeeld het verduurzamen van onze leefomgeving, met bijv. zonnepanelen, zonneboilers
 of hybride auto's, maar ook verzekeraars of banken die eveneens werken vanuit deze duurzame gedachte.

 

 

Deelnemers/Sponsoren

Informatie over deelname als standhouder of sponsoring van Mooi Puur festival kunt u hier vinden. 

Partners:

Nieuwsbrief:

 

Organisatie:

Vrienden van Mooi Puur: